
Helovynas – vienintelė metų naktis, kai baisu būti… skanu!
Kai kambaryje dega moliūgas, vaikai laksto persirengę vaiduokliais, o stalą puošia mistiški patiekalai. Ši šventė jau seniai ne tik amerikiečių reikalas – vis daugiau lietuvių ją mini su šypsena, žaidimais ir, žinoma, teminiais užkandžiais.
Štai 7 paprasti, bet baisiai skanūs Helovyno receptai, kurie privers tavo svečius aikčioti iš nuostabos (ir truputį iš siaubo).
1. „Pirštukai“ iš dešrelių
Atrodo tikrai šiurpokai, bet skonis – vaikystės klasika!
Tereikia dešreles įpjauti ties galiukais, kad primintų sąnarius, o vietoj nago įspausti ploną migdolo plokštelę. Keptuvėje ar orkaitėje jos šiek tiek apskrus ir atrodys… per tikroviškai.
Patiek su kečupu – „kruvinas“ efektas garantuotas.
2. „Mumijos“ iš sluoksniuotos tešlos
Greiti, traškūs ir visada pradingstantys nuo stalo pirmi.
Apvyniok dešreles arba sūrio lazdeles plonomis tešlos juostelėmis, palik tarpelius „akims“ ir kepk, kol apskrus.
Kai atvės, uždėk dvi mažytes majonezo ar garstyčių taškelius – štai ir tavo mumijos!
3. „Vaiduokliški“ kiaušiniai
Kietai virti kiaušiniai, perpjauti pusiau, su užraitytu trynio kremu – visai ne naujiena.
Bet pridėk šiek tiek juodo maistinio dažo ar pjaustytų alyvuogių „akims“ – ir turėsi vaiduokliukus, kurie tave stebi iš lėkštės.
Paprasta, bet Helovyno dvasia – 100 procentų.
4. Mini picos „Šikšnosparniai“
Naudok paprastą picos tešlą arba net tortilijas – išpjauk šikšnosparnių formeles (tinka ir sausainių formelės!).
Užtepk pomidorų padažo, užbarstyk sūrio, alyvuogių gabalėlių ir kepk.
Puikus pasirinkimas tiek vaikams, tiek suaugusiems – niekas nesipriešina picos aromatui.
5. „Kruvini“ nachos su sūrio lava
Paprasti nachos, bet su Helovyno prieskoniu!
Įkaitink orkaitę, užbarstyk tortilijų traškučius sūriu, pupelėmis, čili pipirais. Iškepus užpilk pomidorų padažo – jis atrodys kaip „kruvina lava“.
Galima patiekti su guakamole – žalias atspalvis suteiks tik dar daugiau spalvingo šiurpo.

6. Moliūgų keksiukai – saldūs, bet paslaptingi
Nėra Helovyno be moliūgų!
Šie keksiukai ne tik skanūs, bet ir gražūs: švelniai oranžiniai, minkšti, su cinamonu ir gvazdikėliais.
Paprastas receptas: sumaišyk moliūgų tyrę, kiaušinius, miltus, cukrų ir prieskonius. Iškepus užpilk glajumi ir pabarstyk šiek tiek cukraus pudros – atrodo lyg mažos vaiduoklių kepuraitės.
7. „Akių“ pudingas
Tai desertas, kuris išprovokuos tiek juoką, tiek pasibaisėjimą.
Paprastas vanilinis pudingas, o viduryje – guminis saldainis arba vyšnia, kuri atrodo kaip akies vyzdys.
Ant viršaus šlakelis aviečių padažo – „kraujo“ efektui.
Vaikai būna sužavėti, suaugusieji – irgi.
Patarimas, kad šventė būtų tobula
Norint sukurti tikrą Helovyno atmosferą, nebūtina ilgai stovėti virtuvėje. Svarbiausia – žaisti su spalvomis ir vaizduote. Juoda, oranžinė, raudona ir violetinė spalvos iškart sukuria nuotaiką.
Naudok moliūgų žvakes, juodus stalo užtiesalus, o patiekalus pavadink „baisiai“ – tai veikia!
Ir dar vienas triukas: jei neturi laiko kepti, gali net paprastą sumuštinį paversti Helovyno akcentu – išpjauk vaiduoklio formą ar nupiešk „akutes“ garstyčiomis.
Pabaigai
Helovynas – ne tik saldainiai iš kaimynų. Tai proga pasijuokti iš baimių, pabūti vaiku ir pasidžiaugti kūrybiškumu virtuvėje.
Šie septyni receptai padės tau sukurti vakarą, kurį visi prisimins.
Nes kai ant stalo guli „pirštai“, „akys“ ir „mumijos“ – net paprastas užkandžių stalas tampa magišku.
Tad išsitrauk moliūgą, uždek žvakę ir leisk virtuvei tapti laboratorija, kurioje gimsta baisiai skanūs stebuklai.









